Woontrend - Urban Astronaut

 

Meer zeggen met minder: minder kleur, minder dessin, minder mixen met stijlen. Het is heerlijk rustig thuiskomen in een universum van licht en ruimte.

Het witte interieur is terug met een serene en tegelijkertijd spannende uitstraling, want we zoeken de contrasten op. Tegenstellingen tussen zwart en wit en tussen warm en natuurlijk, met marmer, wol en linnen, en cosmic chic met staal en glas en de maan als inspiratiebron.

Dit pure interieur voelt bijna gewichtloos aan en de bewoners zweven er doorheen als futuristische kosmopolieten. Laat je inspireren door de smaak van deze Urban Astronauts. 

 

 

Maak een grafisch lijnenspel door te spelen met wit en zwart en onverwachte structuren, vormen en formaten. Stalen buisframes zijn, hoekig of afgerond, verwerkt in onderstellen van stoelen, kasten of tafels. Zo creëer je een huiselijke laboratoriumlook, wat misschien klinkt als een tegenstelling, maar het is nu net zo’n onverwacht contrast wat dit interieur interessant maakt.

 

Licht- en schaduwbeleving verdienen de aandacht, want het zijn de grijstonen die functioneren als de verbindende factor tussen al dat wit en zwart. Durf te gaan voor een extra fel kleuraccent zoals sirenerood en laat dat her en der terugkomen.
Opvallender kan bijna niet! Kies daarom zorgvuldig welk item uitverkoren is om in een felle kleur de show te stelen. Maak een groot gebaar met een PMMA-acrylaat plaat als transparante ruimteverdeler of houd het subtiel met een mooi fotoboek, een tray of een vaas. Zelfs een felgekleurde bloem kan deze witte kamer extra doen sprankelen. Wanneer je niet houdt van sirenerood zijn electric blue, citroengeel en shocking pink ook trendaccenten die werken.

 

Oppervlak

Het nieuwe witte interieur is allesbehalve saai. De witte kast Kilt Light van Asplund is een stijlelement in de ruimte door zijn grafische grid dat de deuren en lades verstopt. De hoge poten van metaal geven de kast een luchtigere oogopslag. Ook in de lamp versterkt het witte metalen frame rondom de glazen kap de sfeer. Het zwarte ruitpatroon op het behang is een tijdloos dessin dat overal bij past maar ook op subtiele wijze de witte basis opbreekt en opfleurt.

 

Steen

Marmer is de meest trending steensoort onder al het populaire natuursteen. Marmeren tafelbladen, onderzetters, vazen en accessoires zoals deze marmeren snijplank Chop Chop van Hay verrijken deze woonmodetrend, helemaal in combinatie met een metallic accent.

 

Opwindend grijs

Spannende toon-op-toon combinaties met grijs houden de aandacht vast! Dit interieur voelt zacht en warm aan door robuuste vormgeving en de toepassing van hout en wol. De handgemaakte vormen van de salontafels, het grof geweven kleed, de doorgestikte plofbank en de spijlenstoel brengen gezelligheid. De sfeer is echter nog steeds strak en minimalistisch. Daar zorgt  het grafische ruitpatroon van het behang voor, net zoals het monochrome kleurenpalet met een metallic accent en de drie witte zuilen die een dubbelrol spelen als ruimteverdeler. Op de sokkels worden bijzondere designobjecten uitgelicht, wat de ruimte iets kunstzinnigs geeft. Ook de moderne architectuur draagt daaraan bij. Die maakt een optimale daglicht beleving mogelijk, net als geïntegreerde kunstlicht systemen en nieuwe led-sfeerverlichting in allerlei kleuren, projecties, sterktes en verloopeffecten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0